Levrek Balığı




Lezzetli balık denince akla ilk gelenlerden olan levrek, yanında limon ve salata ile harikalar yaratır. Tabi arkasından da helvanın gelmesiyle bu lezzet taçlandırılır. Özellikle kış günlerinin en bol miktarda bulunan ve en çok tüketilen balığı olan levrek, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok besin değerini içinde bulundurur.
Yanındaki salata, limon ve helva da besin değerlerinin emilimine destek olan lezzetli yardımcılardır.
Levreğin tercih edilme durumu çupra ile başa baş gidiyor denebilir. Beyaz eti olan bu balık fileto biçiminde hazırlanabilir ve bu şekilde tüketilmesi daha kolaydır. Ayrıca ızgarada, fırında ve buğulama olarak yapılması da önerilir. Levrek balığının en önemli özelliği kas fonksiyonlarında düzeni sağlayan proteinleri içermesidir. 100 gramlık bir levrek balığında ortalama 24 gram kadar protein bulunur. Bol proteinli bir balık olan levreği yanlış pişirme yöntemleriyle zararlı hale getirmemeye özen göstermelisiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefal Balığı

Çupra Balığı